OFFICIEEL: Ilay Camara verhuist van RWDM naar Standard

OFFICIEEL: Camara op huurbasis naar Standard, Rouches krijgen ook aankoopoptie

13 augustus om 18:03

Ilay Camara is de nieuwste aanwinst van Standard. Na weken van onderhandelen kwamen RWDM en Standard tot een akkoord, waardoor de veelzijdige flankspeler de stap naar Luik kon maken. Dat meldt Standard via de officiële kanalen.

De Rouches huren Camara in eerste instantie van RWDM. Standard heeft daarnaast een optie tot koop bedongen van ongeveer 1,8 miljoen euro. Standard heeft dus een seizoen de tijd om Camara op waarde te schatten en tot een eventuele aankoop over te gaan.

Bovendien bevat de deal nog een ander onderdeel. Ilyes Ziani en Thiago Paulo da Silva bewandelen namelijk de tegenovergestelde richting. Zij gaan definitief van Standard naar RWDM. Standard heeft daarnaast een doorverkooppercentage van 25 procent bedongen voor de talentvolle middenvelder en verdediger.

Camara speelde afgelopen seizoen 28 wedstrijden voor RWDM in de Jupiler Pro League. Daarin wist hij 3 keer te scoren en gaf hij 7 assists.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.