Sattlberger (Genk) over kwaliteiten: "Erg rustig aan de bal"

Sattlberger weerlegt kanttekeningen bij Genk: "36 keer 90 minuten gespeeld"

9 augustus om 10:32

KRC Genk heeft Nikolas Sattlberger voorgesteld aan het grote publiek. De twintigjarige Oostenrijker stond hoog op het verlanglijstje en stapte uiteindelijk over van Rapid Wien. Sattlberger mocht zijn eigen kwaliteiten en werkpunten toelichten. 

Toen zijn transfer rond geraakte, klonken vanuit Oostenrijk gemengde signalen. Kenners daar vonden het nog behoorlijk vroeg voor Sattlberger om de stap naar het buitenland te zetten. Zelf denkt hij daar anders over. "Vorig seizoen heb ik van de 38 wedstrijden 36 keer 90 minuten op het veld gestaan", wijst de Oostenrijker op zijn onbetwiste basisplaats bij Het Belang van Limburg.

Sattlberger wil dus nu al een meerwaarde vormen voor Genk. Hij schat zijn eigen spel in. "Ik denk dat bijvoorbeeld de agressiviteit aan de bal iets is waar ik nog in kan groeien. Verder ben ik een speler die graag de bal heeft, en erg rustig is aan de bal. Ook het vinden van oplossingen onder druk is een van mijn kwaliteiten, net als het lezen van het spel", aldus Sattlberger. De centrale middenvelder geeft aan dat hij het spel graag in handen neemt, maar niet noodzakelijk verbaal.

Waarom heeft Sattlberger eigenlijk voor Genk gekozen? Hij spreekt van een "traditieclub", "waar jonge spelers zichzelf kunnen ontwikkelen. Dan denk ik bijvoorbeeld aan De Bruyne, Courtois en Trossard", somt hij enkele legendarische voorgangers op. Tot slot vindt Sattlberger de Jupiler Pro League een stap voorwaarts. "De Belgische competitie is fysieker en tactischer. Wel heb je hier vier à vijf grote clubs. Net zoals in Oostenrijk, waar je net zoals hier ook een play-offsysteem hebt", ziet hij nog een vergelijking.