Genk-aanwinst Sattlberger moet nog stappen zetten: "Heel vroeg"

Genk verwacht veel van Sattlberger, maar kwam bij Rapid "maar op derde plaats"

6 augustus om 10:43

KRC Genk heeft haar middenveld versterkt met Nikolas Sattlberger. De twintigjarige controleur komt over van Rapid Wien, waar hij vorig seizoen doorbrak. Toch verwacht men in Oostenrijk dat Sattlberger nog enkele stappen moet zetten om van waarde te zijn voor Genk.

Het Belang van Limburg nam na de bekendmaking van de transfer contact op met Rainer Bortenschlager, een Oostenrijkse journalist die Rapid Wien op de voet volgt. Hij denkt dat Genk een goede zaak gedaan heeft, maar dan vooral "toekomstgericht". Sattlberger zal zich immers nog verder moeten ontwikkelen. "Ik vind het voor hem wel heel vroeg om al naar het buitenland te vertrekken, zeker naar een fysiek sterke competitie als de Jupiler Pro League", is Bortenschlager eerder voorzichtig. "Want op zijn twintigste moet hij, een rustige en evenwichtige jongen, op het vlak van pure duelkracht nog de grootste stappen zetten."

Toch heeft de Oostenrijker begrip voor de overstap naar Genk. Hij noemt Sattlberger een speler "in volle ontwikkeling". Bovendien was zijn basisplaats bij Rapid Wien niet langer verzekerd. Op dit moment was Sattlberger er pas derde keuze, "achter Sangaré en Grgic, die een sterk duo vormen op de posities 6 en 8." Daarnaast speelde zijn contractsituatie een rol. "Omdat Rapid hem niet zijn laatste jaar wilde laten ingaan en financieel geen overschot heeft, zijn ze ook ingestemd met een transfer", besluit Bortenschlager.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.