Dimitri de Condé van KRC Genk reageert op transfer Sattlberger

Genk-directeur: 'Sattlberger bij Rapid Wenen als een echte leider op het veld'

5 augustus om 22:46

Nikolas Sattlberger is een Genkie en daar zijn ze bij de Limburgse club erg mee in hun nopjes. Technisch directeur Dimitri de Condé van KRC Genk gaf een reactie op de clubwebsite.

Bij Genk zijn ze duidelijk onder de indruk van hun nieuwe speler. 'Ondanks zijn jonge leeftijd heeft hij daarnaast ook een enorme persoonlijkheid en ontpopte hij zich bij Rapid Wenen als een echte leider op het veld', valt er te lezen in het persbericht.

Ook de bondscoach van Oostenrijk is enthousiast over Sattlberger, zo staat er. 'Het is dan ook geen geheim dat de rijzige middenvelder van kortbij wordt opgevolgd door bondscoach Rangnick.'

De Condé legt in het bericht uit waarom Genk alles op alles heeft gezet om Sattlberger binnen te halen. 'Hij is een heel slimme speler die dankzij zijn sterk positiespel en lengte (1m91) een groot interceptievermogen heeft. Met zijn profiel moet hij voor evenwicht zorgen op het Genkse middenveld.'

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.