Tavolieri: 'Standard komt er dan toch uit met RWDM over Camara'

Tavolieri: 'Standard komt er dan toch uit met RWDM, twee spelers in ruil voor Camara'

8 augustus om 10:42

Na weken onderhandelen stijgt er dan toch witte rook op vanop Sclessin. Standard Luik en RWDM zijn er (eindelijk) uit geraakt rond de overstap van Ilay Camara. De talentvolle rechterflankspeler verhuist naar Luik, twee beloften maken de omgekeerde beweging.

Volgens Sacha Tavolieri is er eindelijk een akkoord gevonden tussen alle partijen. Standard wilde Camara er dolgraag bij, maar vond maar geen overeenkomst met het gezakte RWDM. Nu is dat gelukt. De Rouches zullen de Brusselaar huren, met een optie tot aankoop erbij. Die zou liggen op 1,8 miljoen euro. Als Standard tevreden is, kan het Camara volgende zomer dus voor een schappelijk prijsje in huis halen. Deze namiddag legt hij zijn medische testen af.

De deal met RWDM is echter nog een stuk ingewikkelder dan dat. Standard stuurt namelijk zowel Ilyes Ziani als Thiago Paulo da Silva richting onze hoofdstad als wederdienst. In hun geval gaat het om een definitieve transfer. Ziani, een 21-jarige middenvelder, en Da Silva, een verdediger van negentien, deden vorig seizoen al ervaring op in de Challenger Pro League in dienst van SL16.

Nu moeten zij RWDM versterken op het tweede niveau. Standard staat het duo definitief af, maar hoopt in de toekomst wel nog een graantje mee te pikken. Het houdt immers 25 procent van de transferrechten in eigen bezit. Als RWDM (één van) beiden op een dag verkoopt, krijgen de Luikenaars een kwart van de transfersom.