Union onderuit op bezoek bij Slavia Praag

Union onderuit op bezoek bij Slavia Praag in derde voorronde Champions League

7 augustus om 20:57
Laatste update: 8 augustus om 09:40

Union SG is onderuitgegaan in de heenmatch van de derde voorronde van de Champions League. De manschappen van Sebastien Pocognoli gingen met 3-1 onderuit tegen Slavia Praag. Namens de Tsjechen wist Tomas Chory tweemaal en Oscar Dorley eenmaal te scoren. Union deed iets terug via een eigen doelpunt van Alexandr Buzek. Het wordt een flinke uitdaging voor Union om deze eindstand te repareren in de returnmatch.

Union SG ging op bezoek bij Slavia Praag in de derde voorronde van de Champions League. Union begon dominant aan de match en de wedstrijd startte hevig tussen de twee ploegen. Na twintig minuten wist Slavia Praag op voorsprong te komen via Chory. Een goede voorzet werd hard tegen het net gekopt.

Na het doelpunt bleef Slavia Praag dreigend en volgden er meerdere kansen voor de Tsjechen. Union had zelf erg veel moeite om gevaar te stichten en in de 42e minuut verdubbelde Slavia Praag verdiend de voorsprong. Opnieuw was het Chory met het hoofd, ditmaal uit een hoekschop.

Waar Union goed aan de wedstrijd begon, was het Slavia Praag dat de tweede helft sterk startte. Het leverde Slavia Praag na 58 minuten spelen de 3-0 op. Anthony Moris speelde Sadiki op onhandige wijze in, waarna Slavia Praag wist te profiteren. Oscar Dorley strafte de fout van de doelman af.

Slavia Praag leek nog niet klaar met Union en direct na het derde doelpunt was ook de vierde treffer dichtbij. Pocognoli greep in met een dubbele wissel bij Union. In de 72e minuut wist Union eindelijk iets terug te doen.

Slavia Praag maakte een fout in de achterhoede. Castro-Montes slingerde de bal voor het doel en Buzek werkte de bal op ongelukkige wijze in zijn eigen doel. Union kreeg door het doelpunt wat moed, maar kon de comeback niet verwezenlijken.

In de 86e minuut moest Union met tien man verder. Nieuwkomer Mohammed Fuseini werd neergehaald en wilde vervolgens drie keer op agressieve wijze verhaal halen. Fuseini deed dit via natrappen, nog een tikje en nog een duw op de schouder. Het leverde Fuseini een onnodige en terechte rode kaart op.

Slavia Praag boekte uiteindelijk een verdiende overwinning in eigen huis tegen Union. Het wordt voor de vice-kampioen van de Jupiler Pro League een erg grote uitdaging om zich te herstellen in de returnmatch.