'Fortuna huurt Bastien (ex-Standard) van Burnley'

'Fortuna Sittard haalt Bastien (ex-Standard) van Burnley naar de Eredivisie'

7 augustus om 17:27
Laatste update: 7 augustus om 18:26

Samuel Bastien de voormalige middenvelder van Standard, lijkt op weg naar Fortuna Sittard. Volgens transferjournalist Sacha Tavolieri komt de centrale middenvelder op huurbasis over van Burnley. Bastien speelde maar liefst 132 matchen voor Standard en is afkomstig uit de jeugdopleiding van RSC Anderlecht

'Samuel Bastien staat op het punt tot het einde van het seizoen verhuurd te worden in de Eredivisie' valt er te lezen op X. 'Er is mij verteld dat The Clarets een akkoord hebben met Fortuna Sittard.'

Vincent Kompany haalde Bastien in 2022 van Standard naar Engeland, maar echt overtuigen deed de 27-jarige middenvelder niet. Bastien moest het voornamelijk doen met invalbeurten en kwam niet verder dan 24 wedstrijden voor The Clarets. Burnley verhuurde Bastien afgelopen seizoen aan Kasimpasa. In Turkije kwam de 27-jarige middenvelder slechts tot 216 minuten, verspreid over zeven duels. 

Voor Fortuna Sittard begint het nieuwe Eredivisie-seizoen op zondag 11 augustus met de uitwedstrijd tegen Go Ahead Eagles. 

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.