Pocognoli kijkt uit naar CL-uitdaging met Union

Pocognoli kijkt uit naar CL-uitdaging met Union: “Match op Europees niveau”

7 augustus om 13:01

Sébastien Pocognoli staat voor een mijlpaal in zijn carrière: zijn eerste Europese wedstrijd als trainer van Union Saint-Gilloise. Hij ziet de wedstrijd tegen Slavia Praag als een mooie uitdaging en een kans om zijn team te laten schitteren. Dat lezen we in HLN.

"We willen een goede uitgangspositie afdwingen," aldus Pocognoli. Hij benadrukt dat hoewel de wedstrijd prestigieus is, de voorbereiding en aanpak dezelfde zijn als bij een reguliere competitiewedstrijd.

Union is ambitieus, maar realistisch over de uitdagingen die voor hen liggen. Pocognoli wijst erop dat de club al verzekerd is van Europa League-voetbal. "We staan op vier wedstrijden van de Champions League en gaan er alles aan doen om er te geraken," zegt de coach vastberaden. 

Hij erkent de kracht van Slavia Praag die net naast de titel greep in hun competitie en een team vol ervaren internationals heeft. De Brusselse trainer verwacht een intense wedstrijd met veel duels en direct spel. "Het zal een wedstrijd op Europees niveau worden," zegt Pocognoli. 

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.