Union legt favorietenrol bij Slavia Praag:

Pocognoli legt favorietenrol bij Slavia Praag: "Wij willen graag naar CL, zij moeten"

7 augustus om 09:01
Laatste update: 7 augustus om 10:36

Union Saint-Gilloise staat voor een eerste belangrijke afspraak. Op het veld van Slavia Praag probeert het een goede uitgangspositie te versieren, om zo de laatste voorronde van de Champions League te bereiken. Sébastien Pocognoli wentelt zijn ploeg graag in de rol van underdog.

Union ging twee seizoenen geleden al eens zijn kans in de kwalificaties van de Champions League, maar zonder succes. Nu hopen de Brusselaars beter te doen. Het zou voor de eerste keer in de clubgeschiedenis zijn dat ze de groepsfase van het miljardenbal bereiken. Pocognoli gelooft dat beide ploegen kans maken. "Het verschil is dat wij graag naar de Champions League willen. Bij Slavia is het eerder van moeten", legt hij de druk alvast bij de Tsjechen in Het Nieuwsblad.

Uiteraard laat Union niets aan het toeval over. Zo heeft het Slavia Praag de voorbije weken al uitgebreid gescout. "We weten wat ons te wachten staat: veel duels en een ploeg die snel diep speelt", licht Pocognoli een tipje van de sluier op over de analyse. Union is klaar om die intensiteit te beantwoorden. "Daar zijn we op voorbereid. Aan ons om dat goed te managen."

Het parcours dat Union de voorbije jaren heeft afgelegd, is even knap als bijzonder. Het moet een troef vormen om de Champions League te bereiken. "De kracht van de club is de structuur die er al staat van in 1B", vindt Pocognoli. Elke zomer verliest Union kwaliteit, maar elke zomer lijkt het dat perfect op te vangen. "De inkomende transfers zijn al jaren opmerkelijk. Daarnaast speelt het ook mee dat Union een club is met een roemrijk verleden. Je voelt dat er in ons stadion al vele mooie momenten gepasseerd zijn", besluit Pocognoli. Voor haar Europese duels moet Union wel nog steeds uitwijken naar een ander stadion, omdat het eigen Dudenpark niet aan de UEFA-normen voldoet.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.