Dessers is de grote held van Rangers, Union ziet Lille en Meunier winnen

6 augustus om 22:46

Cyriel Dessers heeft Rangers een stevig handje geholpen in de strijd om Champions League-voetbal met een doelpunt tegen Dynamo Kiev, terwijl potentiële Union-tegenstander Lille won van Fenerbahçe.

Dynamo Kiev – Rangers (1-1)
Philippe Clement kende een moeilijke start in de Schotse competitie met Rangers en leek dat ook dinsdag te gaan kennen in de kwalificatiecampagne voor de Champions League. De Schotse topclub, met Cyriel Dessers in de basis, had het knap lastig tegen Dynamo Kiev en kwam net voo rust op achterstand na een treffer van Andriy Yarmolenko.

Daar leek het ook lang bij te gaan blijven in een uiteindelijk gelijkopgaande wedstrijd, maar in het absolute slot werd Dessers uiteindelijk nog de held van Glasgow. Met een wel hél belangrijke treffer hielp hij Rangers aan een gelijkspel en een betere uitgangspositie voor de terugwedstrijd in eigen huis.

Lille OSC – Fenerbahçe (2-1)
Voor Union was de wedstrijd in Frankijk ook eentje om naar uit te kijken. Bij wnist tegen Slavia Praag neemt het het op tegen de winnaar van de strijd tussen Lille en Fenerbahçe. De Franse club heeft alvast een belangrijke eerste stap gezet.

Makkelijk was het niet voor Lille, dat in de basis rekende op Thomas Meunier (ex-Club Brugge) n Jonathan David (KAA Gent), maar het creëerde wel de beste kansen én ook de doelpunten. Lang moest Lille daar ook niet op wachten, Tiago Santos opende na twaalf minuten al de score voor de Franse club.

Daar bleef het uiteindelijk toch niet bij na een bijzonder spannend slot. Tien minuten voor tijd vond Fenerbahçe via Irfan Kahveci nog een gelijkmaker, maar net zoals bij Rangers werd ook bij Lille in het slot een ex-speler van KRC Genk de held van de avond en zorgde Edon Zhegrova voor de 2-1 eindstand.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.