Vanaken deelt interne keuken: "Brandon, Simon, Gustaf en ik"

Vanaken deelt interne keuken van Club Brugge: "Brandon, Simon, Gustaf en ik"

7 augustus om 09:35

Club Brugge is het seizoen niet al te spetterend van start gegaan. De Supercup ging verloren tegen Union Saint-Gilloise (1-2) en in de Jupiler Pro League staat de teller op een ontgoochelende één op zes. In zulke omstandigheden komt een spelersraad goed van pas. Hans Vanaken licht een tipje van de sluier op.

Net als bij zowat elke ploeg heeft ook Club Brugge een spelersraad. Bij de reeks 'Captain, My Captain' verheldert Vanaken wat de rol van zo'n raad precies is. Het is een "aanspreekpunt" voor de trainer, zodat die bij strubbelingen niet telkens de hele spelerskern bij zich hoeft te roepen. "Nu zijn we met vier of vijf. Twee weken geleden zijn we eventjes binnengeweest", verwijst hij naar het kantoor van Nicky Hayen. 

Wie zit er dan precies in die Brugse spelersraad? Naast Vanaken hebben ook Brandon Mechele, Simon Mignolet en nieuwkomer Gustaf Nilsson een plekje, deelt de aanvoerder. Die laatste moet vooral de Scandinavische connectie ten dienste zijn. "Omdat de Scandinavische spelers vaak met elkaar optrekken", verduidelijkt Vanaken. "Als je dan iemand hebt die met hen kan spreken, zit dat wel goed."

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.