Vanaken blijft beschikbaar voor Rode Duivels

Vanaken blijft beschikbaar voor Rode Duivels: “Besef dat het moeilijk wordt”

6 augustus om 19:19

Hans Vanaken, de kapitein van Club Brugge, werd in een interview van DAZN gevraagd naar zijn ambities bij De Rode Duivels. Vanaken werd niet uitgenodigd om mee te gaan naar het EK 2024 in Duitsland, ondanks dat hij zich meer dan degelijk toonde tijdens de Champions’ Play-Offs van Club Brugge.

Vanaken werd geconfronteerd met het feit dat hij 32 jaar oud wordt. De kapitein van Club Brugge kreeg de vraag of de Rode Duivels nu een afgesloten hoofdstuk is. “Voor mij persoonlijk niet. Ik besef goed genoeg dat de trainer mij er een jaar lang niet erbij neemt”, deelt Vanaken.

“Dat er een soort nieuwe weg is ingeslagen met jongere spelers, aangevuld met een aantal jongens van ervoor. Ik besef me dat dat een moeilijk verhaal wordt, maar ik zal nooit vanuit mezelf stoppen”, vertelt Vanaken over zijn beschikbaarheid voor de Rode Duivels.

Tot slot krijgt Vanaken de vraag of hij zich weleens heeft afgevraagd hoeveel beter hij nog moet spelen om geselecteerd te worden? “Ja daarom ook dat het misschien het besef is dat het niet meer zal zijn. Ik denk dat ik een van mijn beste Play-Offs ooit gespeeld heb”, besluit Vanaken.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.