'RSC Anderlecht en Inter onderhandelen over transfer van Kamaté'

6 augustus om 22:15

Na de komst van Ludwig Augustinsson is RSC Anderlecht nog niet klaar op de transfermarkt. De Brusselaars willen er ook nog extra aanvallende versterking bij en denken daarvoor aan Issiaka Kamaté.

Eerder raakte al bekend dat Anderlecht interesse toont in Kamaté, , een negentienjarige Franse flankaanvaller die momenteel uitkomt voor de Italiaanse topclub Inter Milan. De linkspoot was daar vorig seizoen bij Inter U19 nog één van de uitblinkers en was goed voor dertien doelpunten en zeven assists in 38 partijen. Anderlecht hoopt hem nu naar België te kunnen halen.

Italiaanse bronnen geven alvast aan dat Anderlecht zich inmiddels heeft gemeld bij Inter en een bod heeft uitgebracht op Kamaté. Het wil de flankaanvaller voor één seizoen met aankoopoptie huren van Inter.

De Italiaanse topclub sluit een deal ook niet uit en de onderhandelingen lijken dan ook de goede richting uit te gaan. Inter wil echter ook een terugkoopoptie in de deal te zien krijgen. Bij Anderlecht zou Kamaté de back-up worden van Anders Dreyer.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.