Moyes verbaasd over transfer Kompany bij Bayern

Moyes over Kompany bij Bayern: “Weet niet of hij daar recht op heeft”

6 augustus om 11:43

David Moyes, voormalig trainer van onder andere West Ham United, besprak in de podcast "UpFront" de aanstelling van Vincent Kompany. De voormalige Rode Duivel verliet deze zomer Burnley FC en trok richting Bayern München. Moyes uitte zijn twijfels over Kompany's benoeming bij de Duitse grootmacht.

"Vincent Kompany ziet eruit alsof hij een geweldige coach wordt, maar ik weet niet of hij het recht heeft om de baan bij Bayern München te krijgen," zei Moyes. Hij merkte op dat het ‘coachingslandschap’ flink is veranderd en benadrukte het belang van geduld en resultaten. "Uiteindelijk, als je een coach bent, als je niet wint, word je ontslagen."

Moyes besprak ook zijn eigen filosofie over coaching, waarin hij altijd een balans tussen aanvallend spel en defensieve organisatie heeft nagestreefd. "Ik denk dat mijn stijl altijd gebaseerd was op aanvallen. Mensen geloven dat misschien niet, maar uiteindelijk zei ik ook dat als je het beste team wilt zijn, je de beste defensieve organisatie en structuur moet hebben." Volgens Moyes blijft dit dan ook een fundamentele waarheid in het voetbal.

Simon Jordan, de podcasthost, uitte zijn verbazing over de aanpak van Kompany bij Burnley, vooral het vasthouden aan een risicovolle speelstijl ondanks de negatieve resultaten. Moyes deelde deze verbazing en bekritiseerde de aanpak. "Ik vind het belachelijk. Als ik een wedstrijd verlies door de manier waarop ik speel, is het mijn taak om het op te lossen... Als ik geen oplossing vind, zit ik waarschijnlijk zonder werk." 

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.