'El Khannouss zit nog steeds in de wachtkamer'

Toekomst El Khannouss blijft onduidelijk: 'Transfer Simons naar Leipzig zegt niks'

6 augustus om 09:52

Bilal El Khannouss zal niet naar KRC Genk terugkeren met een gouden Olympische plak. Na de nederlaag tegen Spanje (1-2) is brons het hoogst haalbare voor Marokko. Donderdag staat de kleine finale tegen Egypte op het programma. Waar El Khannouss nadien naartoe trekt, is koffiedik kijken.

Ongetwijfeld zal de spelmaker enkele dagen verlof krijgen na zijn drukke zomer, maar vroeg of laat moet hij zich terug melden bij KRC Genk, ook al is de verwachting dat hij straks een grote transfer zal maken. Voorlopig is er echter nog geen concrete gegadigde uit de bus gekomen, meldt Het Laatste Nieuws. Bij verschillende mooie internationale clubs staat El Khannouss nochtans hoog genoteerd.

Vooral RB Leipzig werd de afgelopen weken genoemd. De Duitse club van Loïs Openda rondde maandag wel weer de komst van Xavi Simons af. Die transfer zou echter geen invloed hebben op een eventuele komst van El Khannouss. Leipzig ziet de Genkenaar als vervanger voor Dani Olmo, die het hof wordt gemaakt door FC Barcelona.

Zolang het Olympisch toernooi duurt, zit El Khannouss 'in de wachtkamer', beschrijft HLN. Intussen is augustus wel al volop aan de gang. Vooral voor El Khannouss zelf wordt het afwachten wat er nog staat te gebeuren, want Genk zelf zit in een luxepositie. Aan een verkoop kan het flink verdienen, maar uiteraard is de Marokkaanse international ook een bepalende speler. Mocht hij aan boord blijven, zal Thorsten Fink daar dus niet om malen.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.