Genkies onderuit met Marokko in Olympische halve finale

Genkies onderuit met Marokko in Olympische halve finale, troostfinale wacht

5 augustus om 20:35

Spanje heeft de halve finale van de Olympische Spelen gewonnen van Marokko. De Spanjaarden wisten met 1-2 te winnen door doelpunten van Fermin Lopez en Juanly Sanchez. Namens Marokko wist Soufiane Rahimi te scoren.

Vanuit de Jupiler Pro League startte Zakaria El Ouahdi van KRC Genk in de basis. Bilal El Khannouss was geen onderdeel van de basiself van Marokko, aangezien het goudhaantje van Genk te veel gele kaarten had verzameld.

Qua balbezit ging het gelijk op tussen Spanje en Marokko, maar de Marokkanen kwamen na 37 minuten vanop de stip op voorsprong. Rahimi nam zijn verantwoordelijkheid en bracht Marokko aan de leiding.

Marokko ging rusten met een nipte voorsprong, maar zag Spanje in de tweede helft een comeback maken. In de 66e minuut wist Lopez de bordjes gelijk te zetten. In de slotfase zorgde Sanchez er in de 85e minuut voor dat Spanje kon doorstoten naar de finale.

Door de nederlaag houdt het Olympische avontuur van Marokko nog niet op. El Khannouss en El Ouahdi mogen zich gaan opmaken voor de troostfinale van de Olympische Spelen. Deze vindt plaats op 8 augustus tegen Frankrijk of Egypte.