HVH na nederlagen KRC Genk en Club Brugge in Jupiler Pro League

HVH na nederlagen: “Genk mist nog spelers, Club Brugge al een volledige kern”

5 augustus om 20:27

Hein Vanhaezebrouck zag KRC Genk en Club Brugge onderuitgaan in de tweede speelronde van de Jupiler Pro League. Genk verloor op bezoek bij OH Leuven met 3-1 en Club Brugge verloor op Sclessin van Standard met 1-0. HVH geeft aan dat Genk vooral op het middenveld op de sukkel is.

Vanhaezebrouck miste Bryan Heynen het meest op het middenveld van Genk tegen Leuven. “Doordat niemand de ploeg echt draagt, nam Steuckers noodgedwongen de rol van spelverdeler op zich”, citeert Het Nieuwsblad HVH.

Vanhaezebrouck geeft aan dat Steuckers niet de juiste snelheid heeft als spelverdeler bij Genk. “Laag vanuit het veld, lang aan de bal. Het ergste was dat hij ook veel balverlies leed. Alles via Steuckers, dat is makkelijk te verdedigen”, aldus Vanhaezebrouck.

Vanhaezebrouck sluit af door aan te geven dat Genk het voorin mogelijk ook moeilijk gaat krijgen en dat de Genkies nog flink wat spelers missen in de Jupiler Pro League. “Tenzij de Koreaan Oh meevalt, kan Genk het voorin moeilijk krijgen. Al moet gezegd dat Genk nog El Ouahdi mist, El Khannouss, Heynen, McKenzie, Cuesta, Oyen. Club Brugge heeft, behalve Onyedika, al een volledige kern”, besluit Vanhaezebrouck.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.