'Het ontbreekt aan intensiteit bij KAA Gent'

Vrancken heeft nog werk te doen bij KAA Gent: 'Ontbreekt aan intensiteit'

5 augustus om 14:07
Laatste update: 5 augustus om 14:07

Het Nieuwsblad heeft gezien dat er voor Wouter Vrancken nog werk te doen is bij KAA Gent. De krant zette maandag drie verbeterpunten voor de Buffalo’s op een rij.

Het eerst signaleert de krant dat Gent met te weinig intensiteit speelt. Zowel tegen Vikingur en promovendus Dender lukte het amper om te pressen. 'Intensiteit is essentieel in het moderne profvoetbal, maar daar ontbreekt het AA Gent dezer dagen duidelijk aan', zo valt er te lezen.

Daarbij komt er te weinig gevaar van de zijkanten. Franck Surdez en Daisuke Yokota konden nog niet imponeren bij de ploeg van Vrancken. Vooral de Japanner komt tekort, meent de krant. Yokota slaagde er tegen Dender 'amper een vuist te maken tegen de stug verdedigende bezoekers.'

Tot slot heeft de ploeg de zaakjes verdedigend ook nog niet op orde. Dat ligt volgens de krant vooral aan de implementatie van een nieuw systeem. 'De omschakeling van een driemansdefensie naar een 4-4-2 systeem is blijkbaar toch niet zo evident', valt er te lezen. Het gemak waarmee de winnende goal van Dender werd geslikt was ‘illustratief voor het defensieve manco bij de thuisploeg.’

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.