Kums na Gent-Dender: “Qua duels moesten we te vaak het onderspit delven”

Kums na Gent-Dender: “Was niet onverwacht dat Dender hoog druk zou zetten”

5 augustus om 13:41
Laatste update: 5 augustus om 13:41

KAA Gent beleefde een teleurstellende nederlaag in hun eerste thuiswedstrijd van de competitie.  Gent verloor verrassend met 1-2 van promovendus Dender. De wedstrijd leek lang op een gelijkspel uit te draaien, maar een laat doelpunt van Mohamed Berte bezorgde Dender de overwinning.

Kapitein Sven Kums had uiteraard op een ander scenario gehoopt. "Die wedstrijd hadden we absoluut willen winnen zodat we opnieuw goed aan de competitie konden beginnen," zei hij op de officiële website van Gent. Hij benadrukte verder dat iedereen zijn best deed voor een goed resultaat, vooral in de tweede helft.

Kums weersprak dat Gent verrast was door de hoge druk van Dender en gaf toe dat de ruimtes in hun spel te groot waren. "Voor ons was het niet onverwacht dat Dender hoog druk ging zetten," vertelde hij. "Ze deden dat wel goéd, terwijl bij ons de ruimtes nogal groot waren.”

“Ook qua duels moesten we in het begin te vaak het onderspit delven en dan stonden we snel 0-1 achter." Ondanks deze problemen wist Gent na de rust te reageren met een snel doelpunt van Daisuke Yokota. Toch was de reactie niet voldoende. Het late doelpunt van Berte kwam dan ook hard aan.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.