Groot aantal mogelijke tegenstanders KAA Gent

Groot aantal mogelijke tegenstanders KAA Gent, waaronder Ajax en Kilmarnock

5 augustus om 10:01

KAA Gent wist zich in het afgelopen Jupiler Pro League seizoen via de Europa Play-Offs naar een Europees ticket te voetballen. De Buffalo’s staan nu in de derde voorronde van de Conference League tegenover het Deense Silkeborg. Maar wat staat Gent te wachten in de Play-Off ronde voor de groepsfase?

Wanneer Gent het tweeluik van Silkeborg weet te winnen in de Conference League, dan wacht alleen de Play-Off ronde nog voor de groepsfase. Er zijn maar liefst 38 teams waaraan Gent gelinkt kan worden in de Play-Off ronde van de Conference League. Als Gent het tweeluik in de derde voorronde of de Play-Offs verliest, dan is het Europese avontuur voorbij. 

Gent weet in ieder geval zeker dat het Chelsea, Fiorentina, Real Betis, FC Heidenheim en RC Lens ontloopt in de Play-Off ronde. Zij zitten aan dezelfde kant als Gent wanneer het gaat om de groep van de loting. De mogelijke tegenstanders van Gent kunnen doorstromen vanuit de derde voorronde van de Europa League of net als Gent als winnaar uit de derde voorronde van de Conference League.

Aantal voorbeelden van mogelijke tegenstanders voor KAA Gent
Gent kan het in de Play-Off ronde van de Conference League opnemen tegen het Schotse Kilmarnock, waar Cercle Brugge eerder van won. Maar ook de verliezer tussen Panathinaikos en Ajax in de derde voorronde van de Europa League is een mogelijkheid. Hiernaast zijn er nog 35 andere mogelijke tegenstanders voor Gent.

De heenmatch van de Play-Off ronde van de Conference League vindt plaats op 22 augustus 2024 en de returnmatch is op 29 augustus 2024.