Hayen mist leiderschap bij Club Brugge na Standard

Hayen mist leiderschap bij Club Brugge: “Iedere coach hoopt op verlengstuk”

4 augustus om 22:28

Nicky Hayen, de hoofdtrainer van Club Brugge, uitte zich zeer kritisch na de 1-0 nederlaag op Sclessin tegen Standard. Hayen is niet te spreken over de manier waarop Club Brugge zich toonde en geeft aan dat hij leiderschap mist binnen zijn selectie bij Blauw-Zwart.

Hayen gaf eerder aan dat het niveau van Club Brugge hoog lag op de trainingen, maar dat het er niet uitkwam tegen Standard. “Nee dat klopt, dan heeft dat ook met verantwoordelijkheid opnemen te maken. Ik vind wel dat we dat missen in de groep. Als je ziet welke killerpasses wij op trainingen trappen, welke lijnen wij kunnen breken onder hoge druk. Die ruimtes lagen er vandaag ook tegen Standard. Als je de bal snel laat circuleren, als je die verticale bal niet inspeelt en je gaat rond het blok spelen, te traag dan krijgen zij dat belopen”, deelt Hayen tegenover DAZN.

Hayen geeft vervolgens aan dat Club Brugge slechts op een manier gevaarlijk werd en dat het simpelweg niet voldoende was tegen Standard. “De enige momenten waarin wij gevaarlijk werden was toen wij snel van kant wisselden. Toen werden wij het gevaarlijkst, maar het is op dit moment niet voldoend”, aldus de hoofdtrainer van Club Brugge na de moeizame start in de Jupiler Pro League.

Tot slot gaat Hayen dieper in op het gemis van leiderschap bij Club Brugge. “Ja absoluut, maar we weten dat dat niet simpel is. Iedere coach hoopt natuurlijk dat je een verlengstuk hebt op het veld. Er zijn ook nieuwe jongens die die rol op zich kunnen nemen, maar dat vergt tijd, alleen hebben wij die tijd niet”, besluit Hayen.