Matchverslag van Standard tegen Club Brugge

Club Brugge krijgt weer een klap, Standard pakt volle buit op Sclessin

4 augustus om 20:22

Club Brugge is na twee matchen in de Jupiler Pro League nog altijd zonder zege. Standard hield de drie punten op Sclessin na een match die gezapig begon, maar uiteindelijk toch kon vermaken.

Club-trainer Nicky Hayen had een aantal wijzigingen doorgevoerd na het 1-1-gelijkspel tegen KV Mechelen van vorige week. Hugo Siquet kwam in de ploeg als rechtsachter. Op het middenveld mocht nieuwkomer Ardon Jashari zijn debuut maken en ook Casper Nielsen kwam in de ploeg. Michal Skoras kreeg voorin de voorkeur op Antonio Nusa.

Ivan Leko zag geen aanleiding veel te veranderen bij Standard, na het zwaarbevochten punt vorige week op bezoek bij KRC Genk. De enige aanpassing was voorin, waar de van blessure herstelde Grejohn Kyei in de plaats stond voor Soufiane Benjdida.

Beide ploegen kwamen messcherp uit de kleedkamers en dat uitte zich in de eerste minuten tot vooral fysiek spel, waarbij scheidsrechter Visser veel toeliet. Het spel golfde op en neer in die openingsfase, maar tot uitgespeelde kansen leidde het niet.

De goede wil was er van beide kanten, maar het ontbrak op Sclessin bij beide ploegen nog aan precisie en creativiteit. Pas na 23 minuten voetballen was er dan een eerste schot op doel, Isaac Price kon echter Simon Mignolet niet verontrustten.

De match kwam nu echt los en Marko Bulat probeerde het in een tijd uit een hoekschop. Mignolet kwam met de schrik vrij. Amper twee minuten later liet Aiden O'Neill dé kans op 1-0 liggen, de Australiër kopte maar net naast. Vlak voor rust kon Club nog eens dreigen en leek Gustaf Nilsson op weg naar een goal, Bosko Sutalo slaagde er nog in om zijn been voor het schot te gooien. 

Na rust was de eerste kans alweer voor Club Brugge. Nielsen mocht vrij uithalen vanaf de rand van de zestien, maar de Deen mikte zijn schot recht op doelman Matthieu Epolo. Club zette door en kreeg nog kansen via Christos Tzolis en Hans Vanaken, maar beiden troffen geen doel.

Even later lag hij er aan de andere kant plots wel in. Tegen de spelverhouding in kwam Standard op voorsprong. Bulat werkte af na goed werk van Marlon Fossey en Mignolet had het nakijken. Club Brugge moest dus gaan achtervolgen.

Bijna stond het meteen alweer gelijk, toen Vanaken verscheen voor Epolo en leek te gaan scoren, maar alweer Sutalo kon een goal van de landskampioen voorkomen. Hayen bracht Nusa en Ferran Jutglà tussen de lijnen om de druk op te voeren.

Club drong nog aan in de slotfase, maar de landskampioen kwam niet meer tot scoren. Zodoende beleeft Blauw-Zwart een beroerd begin van de competitie, met amper één op zes. Bij Standard mogen ze vieren met vier punten uit matchen tegen KRC Genk en Club Brugge.