Gent verliest in eigen huis van Dender

KAA Gent morst in eigen huis, dappere promovendus Dender stunt bij Buffalo's

4 augustus om 21:07

KAA Gent heeft in de Planet Group Arena met 1-2 verloren tegen Dender. De promovendus zorgde voor een stunt en toonde zich dapper op bezoek bij de Buffalo's. Namens Dender kwamen Jordy Soladio en Mohamed Berte tot scoren, bij Gent was Daisuke Yokota de doelpuntenmaker.

Gent mocht het in eigen huis gaan opnemen tegen Dender. De promovendus toonde zich direct erg aanvallend tegen de formatie van hoofdtrainer Wouter Vrancken. Dender was scherp en wist meerdere kansen te creëren.

In de 23e minuut leverde het gewaagde spel van Dender de voorsprong op. Dender wist op voorsprong te komen via Jordy Soladio. Hij zag zijn schot via Watanabe in het Gentse doel verdwijnen.

Gent ging op zoek naar de gelijkmaker, maar Dender wist er in de tegenstoot een aantal keer zeer gevaarlijk uit te komen. De promovendus kon uiteindelijk met een tevreden gevoel gaan rusten, er was voor Gent werk aan de winkel.

Direct in de tweede helft wist Gent orde op zaken te stellen. Franck Surdez leverde net als vorige week een assist, dit keer was het Yokota die de bal namens Gent binnen wist te werken in de 47e minuut.

De tweede helft was erg vermakelijk tussen Gent en Dender, waar Dender de eerste helft sterk begon, was het in de tweede helft Gent dat zich zeer dreigend toonde. De kansen bleven komen, voor zowel Gent als Dender.

In de slotfase was het Dender dat een offensief opzette. In de 85e minuut wist Berte toe te slaan. De aanvaller wist zich knap vrij te draaien en knalde overtuigend binnen. Hiermee wist de aanvaller de match te beslissen en wist Dender te stunten in de Jupiler Pro League.