Freyr Alexandersson voor Cercle Brugge tegen KV Kortrijk

Alexandersson blij met versterkingen Takamine en Lagae: "Topspeler"

4 augustus om 13:48

Zondagnamiddag krijgt Cercle Brugge de Kerels van KV Kortrijk op bezoek. KVK-coach Freyr Alexandersson lijkt alvast te rekenen op aanwinsten Tomoki Takamine en Bram Lagae

De IJslander ziet het alvast helemaal zitten met z'n nieuwste aanwinsten. "Takamine is een topspeler", aldus Alexandersson bij Sporza. "Hij is een vechter, een winnaar en een harde werker, sterk en agressief. Ik ben heel tevreden dat hij er als ervaren speler bijkomt."

Ook de 20-jarige Lagae, die gehuurd wordt van KAA Gent, maakte alvast indruk op z'n nieuwe coach. "Ik vroeg een goede centrale verdediger en ik kreeg er een", zegt Alexandersson. "Hij is bovendien linksvoetig, dat is een bonus. Gent verlengde zijn contract voor het hem uitleende, ik begrijp waarom gezien zijn kwaliteiten."

De coach beseft daarnaast dat het niet makkelijk zal worden tegen Cercle. "Het blijft een ploeg met een heel sterke identiteit, waarbij alle spelers accepteren dat ze volgens dat systeem moeten spelen. We zullen slim moeten zijn", besluit Alexandersson.

De wedstrijd in het Jan Breydelstadion begint om 16u00.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.