Timmy Simons na KV Mechelen 2-4 KVC Westerlo

Simons pakt 6 op 6 met KVC Westerlo: "Jongens zijn bewust dat ze eerst moeten knokken"

4 augustus om 13:31

Ook tegen KV Mechelen wist KVC Westerlo de volle buit te pakken. De troepen van Timmy Simons slaagden erin met 2-4 te winnen. De coach is uiteraard erg tevreden met de prestaties van z'n team.

Met zes op zes pakt KVC Westerlo dé perfecte start. "Het is alvast een beter begin dan vorig seizoen", zegt Simons bij HLN. "Dit is een mooie binnenkomer. We hebben een zware, maar goede voorbereiding achter de rug. Het is dan toch altijd afwachten hoe je aan de competitie begint."

Volgens Simons hebben al zijn spelers voldoende voetballend vermogen. "Maar de jongens zijn zich ervan bewust dat ze eerst moeten knokken om in balbezit te geraken", aldus Simons. "Dat houdt ook risico’s in, maar ik hou ervan dat ze met een groot hart én met lef spelen."

Volgende week probeert Westerlo de drie punten thuis te houden tegen Union Saint-Gilloise. De wedstrijd begint zaterdag 10 augustus om 18u15.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.