Wedstrijdverslag KV Mechelen tegen KVC Westerlo

Simons heeft zijn ploeg gelijk aan de praat, Westerlo wint ook tweede match

3 augustus om 17:59

Het KVC Westerlo van Timmy Simons kent een geweldige start van de Jupiler Pro League. Op bezoek bij KV Mechelen haalden De Kemphanen drie punten op. In de eerste speelronde had Westerlo al overtuigend afgerekend met Cercle Brugge.

Simons begon nagenoeg met dezelfde spelers aan de match in Mechelen. Alleen Tuur Rommens kwam in de ploeg voor de geblesseerde Jordan Bos. Bij Mechelen kregen na de 1-1 tegen Club Brugge Petter Nosa Dahl, Toon Raemaekers en Aziz Ouattara een basisplek. Geoffry Hairemans, Sandy Walsh en de geblesseerde Mory Konate verdwenen uit de ploeg van Besnik Hasi.

Westerlo duwde Mechelen in de openingsfase gelijk al in het defensief. De bezoekers namen brutaal het initiatief en het duurde niet lang voordat die inspanningen werden beloond. Lucas Stassin had eerst nog een kans gemist, maar na een dik kwartier spelen bracht Nicolas Madsen Westerlo uit een penalty op 0-1. 

De ploeg van Simons haalde de voet daarna wat van het gaspedaal, maar Mechelen kon niet profiteren. Uit een tegenstoot was het zelfs de uitploeg die de voorsprong kon verdubbelen. De 17-jarige Luka Vušković kopte een hoekschop keurig binnen. Westerlo kon zo gaan rusten met een comfortabele voorsprong.

Vušković bleef gekwetst in de kleedkamer achter en werd na de rust vervangen door Emir Ortakaya. Hasi gooide de boel om bij Mechelen en bracht drie nieuwe spelers op het veld.

Na een kwartier voetballen in het tweede bedrijf kwam Mechelen almaar beter in de wedstrijd. Het leverde de aansluitingstreffer op toen Nikola Storm goed naar binnen kwam en zijn schot met wat geluk in doel zag verdwijnen.

Even leek een spannende slotfase zich aan te dienen, maar het was alweer de uitploeg die toesloeg. Josimar Alcócer werkte een razendsnelle counter haarfijn af en zette de 1-3 op het scorebord. Vlak voor tijd kreeg ook Mechelen nog een strafschop en die werd verzilverd door Patrick Pflucke, verder kwam Malinwa echter niet. In de laatste seconde bracht Jordanov de eindstand nog op 2-4. Zo won Westerlo alweer en heeft het de start van de competitie niet gemist; het staat het na twee matchen al op zes punten.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.