Matchverslag OH Leuven - KRC Genk

Coach Fink beleeft koude start bij KRC Genk, OH Leuven pakt de punten

3 augustus om 20:13
Laatste update: 3 augustus om 20:13

Oud-Heverlee Leuven heeft zaterdag een knappe overwinning geboekt tegen KRC Genk. Op Den Dreef werd het 3-1 voor de ploeg van coach Oscar Garcia.

Bij Leuven kreeg nieuwkomer Birger Verstraete voor het eerst een basisplek. Tegen Beerschot was de verdedigende middenvelder alleen als invaller op het veld gekomen. Bij KRC Genk hield Thorsten Fink grotendeels vast aan de ploeg die vorige zondag een punt pakte tegen Standard. De enige nieuwe naam was Patrik Hrosovsky, die de geblesseerde Ken Nkuba kwam vervangen.

Leuven begon sterk aan de match met meer initiatief en balbezit. Al na twee minuten voetballen kreeg Youssef Maziz een kans toen hij van links naar binnen kwam, zijn schot eindigde in het zijnet. 

Binnen de tien minuten deelde ook Genk een prik uit. Jarne Steuckers zette voor tot bij Tolu, maar de Nigeriaan mikte zijn kopbal niet goed en de bal ging over. Het spel bleef op en neer gaan totdat Genk zichzelf in de problemen bracht. Maziz strafte het defensieve geknoei keihard af: 1-0.

OH Leuven bleef na de openingsgoal aandringen en kreeg na 36 mintuen loon naar werken. Thibault Vlietinck kwam goed door op rechts en vanuit een lastige hoek verschalkte hij doelman Mike Penders. Vlak voor de pauze kon Tolu nog eens koppen voor Genk, maar weer miste de spits. Zo bleef het bij 2-0 aan de rust.

Leuven kwam alweer sterk uit de kleedkamer en leek vlak na de pauze zelfs op 3-0 te komen. De VAR had echter vooraf aan de goal een overtreding gezien van Vlietinck en arbiter Cremer keurde het doelpunt af.

Genk reageerde gelijk en een paar minuten later dacht het de aansluiting te hebben gevonden toen de bal na een chaotische situatie achter Leuven-goalie Tobe Leysen in doel belandde. Ook deze treffer ging echter niet door: de arbitrage had buitenspel geconstateerd.

Even later was het toch raak voor Genk, Tolu kon afwerken na een goede actie van Yira Sor aan de rechterflank. De mannen van Fink hadden nog een half uur voor een gelijkmaker.

Kansen op de 2-2 kwamen er ook voor Genk, maar het doelpunt viel vlak voor tijd aan de andere kant. Jón Dagur Thorsteinsson was in het veld gekomen bij Leuven en de IJslander tekende voor de verlossende 3-1 voor de thuisploeg. Zo maakt trainer Fink met amper één op zes een koude start in Genk.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.