Transfer Sattlberger: 'Geeft woord aan Genk en niet Gent'

Sattlberger niet naar Gent: 'Oostenrijker geeft zijn woord aan Genk'

3 augustus om 13:58
Laatste update: 3 augustus om 14:37

Nikolas Sattlberger lijkt zijn transfer naar KRC Genk te gaan afronden. Ondanks een late poging van KAA Gent, lijkt de Oostenrijkse middenvelder van Rapid Wien naar Genk te gaan. Dat schrijft Sacha Tavolieri op X.

Volgens Sacha Tavolieri heeft KRC Genk altijd vertrouwen gehad in de overgang van Sattlberger, en dat vertrouwen lijkt nu beloond te worden. "Ondanks dat KAA Gent probeerde om wat problemen te maken in deze deal, heeft KRC Genk altijd vertrouwen gehad in Nikolas Sattlberger die nu zijn overstap naar de Genkies gaat afronden, zoals verwacht," tweette Tavolieri.

Enkele dagen geleden leek de transfer al bijna rond te zijn, met een akkoord tussen Genk en Rapid Wien over een transfersom van ongeveer anderhalf miljoen euro. Echter, KAA Gent mengde zich op het laatste moment in de strijd om Sattlberger, door een hoger bod te bieden.

Desondanks bleef Sattlberger vasthouden aan zijn keuze voor KRC Genk. Tavolieri benadrukt het belang van de beslissing van de speler zelf: "De keuze van Sattberger was cruciaal en hij gaf Genk zijn woord." 

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.