Lammens over transfer van Club Brugge naar Antwerp

Lammens over transfer van Club Brugge naar Antwerp: “De beste keuze”

3 augustus om 12:59

Senne Lammens reflecteert op zijn carrière en de steun van zijn voormalige en huidige collega's. In een recent interview met Het Nieuwsblad vertelt Lammens hoe coach Mark van Bommel hem eerlijke feedback gaf. 

“Mark is een erg menselijk iemand. Hij heeft gewoon heel eerlijk tegen mij gezegd dat hij Jean de betere keeper vond, maar dat ik hard moest blijven werken en dat ik mijn kans wel zou krijgen, zoals in de beker”, getuigt Lammens. Makkelijk was dat niet voor de jonge doelman.

Toen hij de overstap van Club Brugge naar Antwerp maakte, twijfelde hij geen moment aan zijn beslissing. Hij benadrukt dat zijn keuze goed doordacht was, vooral omdat Mignolet nog tot 2026 bij Club Brugge zou blijven. “Bij Antwerp gaven ze me meer het gevoel dat ik eerste keeper kon worden, dus toekomstgericht was dat de beste keuze.”

Lammens heeft de afgelopen jaren veel kunnen leren van topkeepers zoals Simon Mignolet en Jean Butez. Hij waardeert vooral de verschillen tussen hen en hoe elk van hen een unieke invloed op zijn ontwikkeling heeft gehad. “Van Simon heb ik nog het meest opgestoken náást het veld, qua mentaliteit en professionaliteit. Van Jean heb ik dan weer veel geleerd qua meevoetballen.”

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.