De Roeck staat voor eerste thuismatch met Antwerp:

De Roeck staat voor eerste thuismatch met Antwerp: "Positieve energie"

3 augustus om 11:06
Laatste update: 3 augustus om 11:07

Royal Antwerp trapte haar seizoen op gang met een 0-1-zege bij Sporting Charleroi, wat meteen een leuke binnenkomer betekende voor Jonas De Roeck. Zondagmiddag volgt een eerste echte test, want dan komt RSC Anderlecht over de vloer. De Roeck kijkt er al naar uit. 

In zijn voorbeschouwing op de topper tegen paars-wit blikte de trainer nog eens terug op de prestatie op Mambourg. "De zege op Charleroi heeft ons positieve energie gegeven", klinkt het. Niettemin legde die 0-1 ook enkele werkpunten bloot. "We blijven met de voeten op de grond en werken hard", verzekert De Roeck de trouwe fans.

Over die fans gesproken, zondag mag De Roeck voor het eerst in een thuiswedstrijd leiden, weliswaar na het voorsmaakje van de galamatch tegen Parma (1-2). Hij beseft dat hij het Antwerp-legioen achter zich moet krijgen om van de Bosuil weer een lastig in te nemen bolwerk te maken. In het tweede jaar van Mark van Bommel lukte dat minder, al bleef de steun groot.

"De Bosuil ziet er anders uit dan vroeger, maar de sfeer is nog altijd dezelfde", verwijst De Roeck naar de lege tribune aan de overzijde. De Antwerpenaar ziet de fanatieke aanhang als één van de troeven om een plekje in de top-zes te verzekeren. "Het publiek heeft invloed op de wedstrijd en we moeten hen meekrijgen. Ze geven de jongens een extra boost", besluit hij.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.