'Antwerp verkoopt Ekkelenkamp in Serie A'

'Ekkelenkamp trekt dan toch naar Serie A, Antwerp verkoopt aan Udinese'

2 augustus om 11:02
Laatste update: 2 augustus om 11:08

Royal Antwerp FC staat opnieuw op het punt om geld te verdienen. Jurgen Ekkelenkamp is namelijk op weg naar de uitgang. De Nederlandse middenvelder trekt naar de Serie A, meer bepaald naar Udinese.

Een transfer van Ekkelenkamp richting de laars hing al langere tijd in de lucht. Zo had Torino FC hem afgelopen wintermercato op de radar staan. Met een half jaartje vertraging komt het er dan toch van, al is Udinese uiteindelijk de bestemming, meldt Gazet van AntwerpenHoeveel de Italianen betalen, is (nog) niet geweten. Volgens het gespecialiseerde Transfermarkt heeft Ekkelenkamp een marktwaarde van 4,5 miljoen euro. Zelf betaalde Antwerp in 2022 zo'n vijf miljoen aan Hertha BSC.

De Nederlandse belofte-international zou zo na twee jaar de deur achter zich dicht trekken op de Bosuil. In zijn eerste seizoen maakte hij de onvergetelijke dubbel mee, afgelopen jaar verliet minder vlot. Ook Ekkelenkamp zelf kon zijn stempel niet altijd op het elftal drukken. Niettemin was hij in zijn Antwerp-periode goed voor elf doelpunten en elf assists.

Antwerp maalt er tijdens deze zomermercato niet om om spelers te verkopen. Integendeel, de club kan best wat vers kapitaal gebruiken. Met de transfer van George Ilenikhena naar AS Monaco sloeg het al een vette slag. Hij leverde bijna twintig miljoen euro op.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.