Oud-Heverlee Leuven haalt Oscar Gil naar Jupiler Pro League

'Oud-Heverlee Leuven haalt ex-international van Spanje naar Jupiler Pro League'

1 augustus om 14:51

Oud-Heverlee Leuven lijkt zich te gaan versterken met een ex-international van Spanje. De 26-jarige Oscar Gil zou op weg zijn naar de studentenstad.

In de zoektocht naar een nieuwe flankverdediger, is de club van hoofdcoach Oscar Garcia uitgekomen bij Oscar Gil, zo meldt HLN. De 26-jarige Spanjaard zit sinds vorige maand zonder club, nadat zijn contract afliep bij Espanyol. Hij speelde vier seizoenen bij de Spaanse club, dat hem in 2020 overnam van FC Elche

Gil heeft maar liefst 114 officiële duels op de teller voor Espanyol, waarvan 55 in La Liga. In 2021 schopte hij het zelfs tot de Spaanse nationale ploeg, al bleef het echter bij één optreden. Gil heeft echter wel een zilveren Olympische medaille op z'n palmares staan. 

Vorig seizoen was hij echter niet meer zeker van een basisplaats bij Espanyol, waardoor hij nu transfervrij de overstap kan maken richting OHL. 

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.