Beerschot haalt Ar'Jany Martha

OFFICIEEL: Beerschot haalt ex-Ajax-talent Martha naar 't Kiel

31 juli om 15:28
Laatste update: 31 juli om 16:05

Beerschot heeft zich woensdagmiddag versterkt met Ar'jany Martha. De 20-jarige linkspoot vertrok in juli bij Ajax, ondanks hij er naar eigen zeggen ook kon bijtekenen. Hij komt zo transfervrij over naar de troepen van Dirk Kuyt en tekende een contract voor meerdere seizoenen bij de Ratten.

Martha maakte in 2019 de overstap van de jeugd van Sparta Rotterdam naar Ajax. Ondertussen heeft hij 110 duels in de Keuken Kampioen Divisie op de teller staan bij Jong Ajax. Enkele keren mocht Martha ook proeven van de Eredivisie, maar verder dan twaalf optredens voor Ajax kwam de polyvalente linkerwingback niet. 

Beerschot-coach Kuyt lijkt ook dit seizoen vast te gaan houden aan de formatie die hem vorig seizoen de titel opleverde in de Challenger Pro League. De 5-2-3 formule lijkt alvast op het lijf geschreven van Martha, die ook op de linksvoor uit de voeten kan. Hij moet nu de concurrentie aangaan met Simion Michez, Brian Plat en Marco Weymans voor een plekje op de backposities.

Kuyt is dan ook opgetogen met z'n versterking. "We zijn heel erg blij dat we Ar’jany aan onze kern kunnen toevoegen", klinkt de coach op de website van de club. "Hij heeft veel talent, veel potentie en ook al heel wat ervaring. Met meer dan 100 profwedstrijden op de teller, weet hij wat het is om op niveau te presteren. Daarbovenop heeft hij de kwaliteiten die we nodig hebben om dit systeem te spelen."

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.