'Tijd voor Voetbal' kan lof over Karetsas niet op: "Potentieel om De Bruyne op te volgen"

30 juli om 10:30
Laatste update: 2 augustus om 20:34

Een jeugdig KRC Genk is er op zondag niet in geslaagd om Standard te verslaan, maar had wel enkele pionnen die konden uitblinken. Eentje daarvan is Kostas Karetsas, die bij de podcast 'Tijd voor Voetbal' ook heel wat lof krijgt.

Voor adjunct-hoofdredacteur Glenn Schrader was hij één van de spelers om naar uit te kijken dit seizoen en hij wist in zijn eerste partij ook meteen te overtuigen. "Hem kan je al opschrijven als de vervanger van Kevin De Bruyne bij de Rode Duivels. Hij heeft toch het potentieel om dat te worden", geeft Michiel Vercauteren aan. "Als hij voor België kiest natuurlijk en daar hoop ik toch op", klinkt het.

"Maar hij heeft nog één werkpuntje, zijn afwerking binnen de kleine rechthoek", lacht Vincent Haegeman. "Daar laat hij het toch liggen", oordeelt hij. Al zag Schrader het toch wat anders. "Lawrence haalde die bal nog met wat geluk van de lijn, maar ik vond de afwerking van Karetsas toch goed", geeft hij aan. "Maar die bal had hij toch hoger moeten trappen, dan kan een verdediger zeker niet meer redden", vindt Haegeman.

Mea culpa
Achteraf sloeg Karetsas wel mea culpa en nam hij de schuld op zich voor het puntenverlies na zijn gemiste kans. "Echt knap", vindt Haegeman. "Dat getuigt ook echt van persoonlijkheid." Dat deed Hans Vanaken bij Club Brugge ook na zijn verdedigende fout, maar dat is toch net iets anders voor Vercauteren. "Vanaken kan hem dat wel wat meer veroorloven door zijn prestaties in het verleden, maar Karetsas moet zichzelf nog lanceren", klink het.

De nieuwe Ndidi
Wie ook wist te overtuigen bij Genk was Ibrahim Sory Bangoura, die door de afwezigheid van Bryan Heynen een kans kreeg op het middenveld. "De nieuwe Ndidi", lacht Schrader. "Voetballend misschien nog net iets minder, maar verdedigend was hij wel zeer sterk", oordeelt hij.

"En hij is ook een type dat Genk al lang zoekt", gaat Haegeman verder. "Ze hebben het een paar keer geprobeerd in het verleden met onder andere Ouattara. Zo'n profiel zal wel van pas komen in de grotere wedstrijden. Een speler die eens iemand over de 'boarding' durft stampen heeft Genk wel nodig", besluit hij.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.