Vanhaezebrouck over het gebrek aan killers in de Jupiler Pro League

HVH over JPL: “Echte killers zoals Stassin hebben we dit seizoen misschien te weinig”

30 juli om 16:46

Hein Vanhaezebrouck, de voormalige hoofdtrainer van onder meer KAA Gent, KV Kortrijk en RSC Anderlecht, geeft zijn mening over de doelpuntendroogte tijdens de eerste speelronde van de Jupiler Pro League. Vanhaezebrouck uit zijn zorgen over het scorende vermogen van meerdere clubs uit de Jupiler Pro League.

Vanhaezebrouck zag dat er slechts acht doelpunten vielen in de eerste speelronde van de Jupiler Pro League. De voormalige hoofdtrainer heeft nu een nieuwe rol als analist en uit zijn zorgen over het gebrek aan wapens van de verschillende clubs uit onze competitie. Vanhaezebrouck nam de stilstaande fases als voorbeeld.

“De traptechniek van die Chery van Antwerp stond me wel aan, maar voor de rest? Nochtans: op oefenstage is er voldoende tijd om daar werk van te maken. En dan heb je daar het hele seizoen profijt van en breek je al eens makkelijker een match open”, deelde Vanhaezebrouck via Het Nieuwsblad.

Vanhaezebrouck is bang dat het gebrek aan scorend vermogen gaat voortduren in de Jupiler Pro League. “Nu zitten we hier met tien clean sheets en acht goals op speeldag één en vrees ik dat het gebrek aan scorend vermogen bij sommige ploegen de volgende weken zal worden doorgetrokken” aldus Vanhaezebrouck.

Vanhaezebrouck sluit af door een aantal voorbeelden te geven. “Hoe Bruno bij Kortrijk recht in het midden van het doel kopt, Badji bij Charleroi idem dito: dat zou niet mogen. Echte killers, zoals Lucas Stassin van Westerlo er wél een is, hebben we dit seizoen misschien wel te weinig.”

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.