"Hij heeft alle kwaliteiten om bepalende speler te zijn bij Anderlecht"

30 juli om 08:00

Anderlecht kroop zaterdag door het oog van de naald tegen STVV: het werd 1-0. Mario Stroeykens brak de ban. Volgens Frank Boeckx kan hij dit seizoen een revelatie worden, ook al zoekt Anderlecht nog een concurrent.

"Mario moet zich echt geen zorgen maken", aldus Boeckx bij Het Nieuwsblad. "Hij heeft alle kwaliteiten om een bepalende speler te zijn. Op zijn piekmomenten haalde hij vorig seizoen al een heel hoog niveau. Als hij straks 30 van de 50 matchen mag starten, is dat meer dan genoeg om nog progressie te maken."

De eventuele komst van Christian Eriksen is volgens Boeckx dan ook geen probleem. "Daar kan hij alleen maar scherper door worden. Van iemand als Eriksen kan hij zeker nog leren. Het kan zeker dat hij voor Eriksen eens op de bank belandt, maar omgekeerd gaat dat ook het geval zijn. Mario heeft alle kwaliteiten om het te maken en het volste vertrouwen van de club."

Het is wel twijfelachtig dat Eriksen echt naar Anderlecht komt. Zelf gaf de Deen al aan dat hij best bij Manchester United wil blijven.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.