Alexandersson reageert namens Kortrijk op arbitrage na verlies tegen Gent

T1 Kortrijk na verlies tegen Gent: “Werd niet serieus genomen door arbitrage”

29 juli om 20:02
Laatste update: 29 juli om 21:22

Freyr Alexandersson, de hoofdtrainer van KV Kortrijk, was niet te spreken over de arbitrage na de nipte nederlaag van de Kerels tegen KAA Gent. In het eigen huis werd er met 0-1 verloren. Alexandersson zag dat er voor het doelpunt van Gent een overtreding werd gemaakt.

Namens Gent wist Andri Gudjohnsen te scoren via een uitbraak tegenover Kortrijk. Aanvoerder Joao Silva werd tegen de grond gewerkt, waardoor de verdediging van Kortrijk uit balans was. Gent kon profiteren en arbiter Nathan Verboomen en de VAR grepen niet in.

Alexandersson was niet te spreken over de fase tussen Kortrijk en Gent. “Het werd gewoonweg niet serieus genomen door de arbitrage. Helaas is het soms zo en moeten we verder. Maar het enige wat we vragen, is consistentie van de arbitrage”, deelt Alexandersson aan Het Nieuwsblad.

Alexandersson zag dat er in de eerste helft een speler van Gent in het gezicht werd geraakt. Hiervoor werd wel gefloten. Volgens de hoofdtrainer van Kortrijk was het een zeer vergelijkbare situatie bij het doelpunt van Gent.

“Ik begrijp niet waarom zowel de scheidsrechters als in tweede instantie de VAR dat niet zien. Ik heb geen invloed op de beslissingen van de arbitrage, alleen vraag ik om eenduidigheid”, besluit de hoofdtrainer van Kortrijk.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.