De Coninck over Gudjohnsen in Kortrijk-Gent: “Een echte spitsengoal”

De Coninck over Gudjohnsen in Kortrijk-Gent: “Een echte spitsengoal”

29 juli om 13:13

De eerste speeldag van de Jupiler Pro League bracht weinig doelpunten op. Het was, volgens Wim De Coninck, een weekend om snel te vergeten. Ook KAA Gent kon volgens De Coninck niet helemaal overtuigen. 

"Vooral de ploegen waarvan verwacht werd dat ze het moeilijk zouden hebben, kunnen met een goed gevoel de week in”, vertelde De Coninck in De Ochtend, geciteerd door Sporza. Hij benadrukte dat de marktactiviteit nog volop gaande is en dat teams daardoor nog niet in hun definitieve vorm verkeren.

Kortrijk verloor weliswaar van Gent, maar De Coninck zag dat Gent niet kon overtuigen. "Kortrijk bood goed weerwerk. Als de beste man op het veld doelman Davy Roef was, wil dat veel zeggen," merkte hij op. Ondanks de overwinning wist Gent geen dominante indruk achter te laten. De ploeg leek nog zoekende en kon de defensieve muur van Kortrijk slechts met moeite doorbreken.

Andri Gudjohnsen, die zijn eerste doelpunt voor Gent scoorde, ontving lof van De Coninck. "Een echte spitsengoal. Er waren toch al wat twijfels rond de IJslander tijdens de voorbereiding, maar dit deed hij echt goed," zei hij. 

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.