Degryse over prestatie Anderlecht: “En dan zegt Riemer dat de winst ‘massive’ was”

Degryse over prestatie Anderlecht: “En dan zegt Riemer dat de winst ‘massive’ was”

29 juli om 12:02

Marc Degryse zag af tijdens de openingsspeeldag van de Jupiler Pro League. Hij fileert de eerste wedstrijden en geeft aan dat hij op zijn honger bleef zitten. "Ik kan me niet herinneren dat we ooit zo’n moeizame competitiestart hebben gekend." 

Vooral zaterdag vond hij teleurstellend, met wedstrijden als Dender-Union, Beerschot-OHL en Anderlecht-STVV. "We zagen erg veel behoudende tactieken”, aldus Degryse in Het Laatste Nieuws. “Anderlecht moet toch geen schrik hebben van de counters van STVV, dat zijn halve ploeg is kwijtgespeeld? Dan zegt Riemer achteraf nog dat de overwinning ‘massive’ was..."

Degryse was niet te spreken over de defensieve speelstijl van teams zoals Dender, STVV en zelfs Standard, dat zich betonneerde in Genk. "Respect voor de fans van Standard, die bleven supporteren. Het was bijna aandoenlijk," zei hij. 

Ondanks het harde werk van de spelers onder coach Leko, is Degryse bezorgd over de situatie van Standard. "Ze hebben 60 miljoen euro schuld en wachten op een overname. Wie gaat dat doen? Als dat niet op relatief korte tijd in orde komt, hebben ze echt een probleem."

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.