Enkel Westerlo maakt indruk: “Het was een geweldige prestatie, erg hoopgevend”

Enkel Westerlo maakt indruk: “Het was een geweldige prestatie, erg hoopgevend”

29 juli om 12:13

Wim De Coninck wierp in De Ochtend een blik op de eerste speeldag van de Jupiler Pro League. Volgens de analist kon geen enkele club echt overtuigen. Enkel Westerlo heeft indruk gemaakt op De Coninck. 

Met slechts acht doelpunten in totaal, het laagste aantal in de geschiedenis van de Belgische competitie, wijst De Coninck op een andere mogelijke oorzaak. "Veel coaches haalden aan dat de competitie te vroeg begonnen is, waardoor ze nog niet voldoende tijd hadden om automatismen in te studeren," zei hij, geciteerd door Sporza. 

Toch waren er positieve uitzonderingen, zoals de prestatie van Westerlo. "Waar andere ploegen het moeilijk hadden om creatief te zijn, kon Westerlo toch drie keer scoren en daar moet Timmy Simons zijn ploeg toch ook nog leren kennen," aldus De Coninck. 

Hij prees dan ook de efficiëntie van Westerlo tegen Cercle Brugge. Hij merkte ook op dat het verrassend was gezien Cercle vrijwel ongewijzigd is gebleven. "Het was een geweldige prestatie en ook hoopgevend naar de toekomst toe," concludeerde hij. Ook teams zoals Dender, Beerschot en Kortrijk, die verwacht werden het moeilijk te hebben, kunnen volgens De Coninck met een positief gevoel de week ingaan.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.