Cercle Brugge krijgt er drie om de oren in Westerlo: "Te onzuiver"

Cercle Brugge zakt door het ijs in Westerlo: "Het liep niet, we waren te onzuiver"

28 juli om 22:35

Na een bevredigende 1-1 in het Europese avontuur heeft het Kuipje Cercle Brugge weer met de voeten op de grond gezet. De West-Vlamingen gingen kansloos met 3-0 de boot in. Hannes van der Bruggen voelde zich niet te beroerd om het klasseverschil toe te geven.

"Het was geen goede prestatie", windt de ervaren middenvelder er geen doekjes om bij Sporza. De tegenstander uit de Kempen krijgt een complimentje toegeworpen. "Westerlo heeft verdiend gewonnen, maar het is niet dat ze ons overdonderd hebben. Ik vond ons niet slecht starten, maar het liep niet."

Waar dat dan precies aan ligt, verhelderde Van der Bruggen verder. "We waren iets te onzuiver in het laatste derde, waardoor we moeilijk kansen creëerden. Na rust geven we ze dan ook de doelpunten op een dienblaadje. Heel zuur, die manier waarop", zucht hij nog eens. 

Voor Cercle komt de nederlaag mentaal ongelegen. Volgende donderdag moet het namelijk vol aan de bak in haar terugwedstrijd in de voorrondes van de Europa League. Op het veld van het Schotse Kilmarnock bleef Groen-Zwart steken op 1-1.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.