Wedstrijdverslag KVC Westerlo tegen Cercle Brugge

KVC Westerlo boekt knappe thuiszege op vermoeid ogend Cercle Brugge

28 juli om 21:17

Timmy Simons heeft in zijn eerste officiële match als trainer van KVC Westerlo gelijk drie punten binnengesleept. In ’t Kuipje werd Cercle Brugge overtuigend met 3-0 aan de kant gezet.

Simons had geen beschikking over smaakmaker Griffin Yow, die met de Verenigde Staten actief is op de Olympische Spelen. De 17-jarige Kroatische verdediger Luka Vuskovic, die dit seizoen op huurbasis speelt in Westerlo, kreeg gelijk een basisplek.

Cercle Brugge-coach Miron Muslic gaf een aantal spelers rust die donderdag in actie kwamen tegen Kilmarnock. Kazeem Olaigbe, die in Schotland indruk maakte, begon bijvoorbeeld op de bank.

Van vermoeidheid leek bij Cercle in eerste instantie geen sprake, want het kwam scherp uit de kleedkamer. De openingsfase was duidelijk voor de mannen van Muslic, maar na 18 minuten stond Cercle wel ineens achter. 

Christiaan Ravych verspeelde gemakkelijk de bal en uit de daaropvolgende Westerlo-aanval kon Lucas Stassin afronden na goed werk van Allahyar Sayyadmanesh. Na een lange VAR-check konden de thuisfans nog eens juichen: geen offside.

Cercle probeerde te herpakken, maar deed dat door de ballen snel naar voren te pompen, iets waar de verdediging van Westerlo niet van in de war raakte. Westerlo was zelf vlak voor rust dichtbij de 2-0. Tuur Rommens, die de geblesseerde Jordan Bos was komen vervangen, stuitte op na een rush op Cercle-goalie Warleson.

Na de pauze ging Cercle op zoek naar de gelijkmaker, maar al snel lag de bal er weer in aan de overzijde. Alweer Stassin scoorde voor Westerlo. Abu Francis kreeg een corner onhandig tegen zich aan en de bal belandde pal voor Stassin, die bijzonder fraai afwerkte. 

Westerlo had nu echt niet veel meer te duchten van de tegenstrever en Sayyadmanesh kon na 65 minuten zelfs de 3-0 op het scorebord zetten. De Iraniër stifte de bal fraai over Warleson. Ook deze treffer werd lang bekeken door de VAR, maar weer bleef de goal staan. 

In de slotfase had Sinan Bolat in het doel bij Westerlo nog een prima redding in huis, zodat het niet meer spannend werd. Westerlo had zelfs nog kansen op een vierde, maar het bleef bij een knappe 3-0 zege.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.