Thorsten Fink reageert na KRC Genk - Standard

KRC Genk-coach Fink na gelijkspel tegen Standard: "Zonder bal was het heel goed"

28 juli om 20:06

KRC Genk-trainer Thorsten Fink was na de bloedeloze 0-0 tegen Standard teleurgesteld over het resultaat. De Duitse coach had echter ook veel goede dingen gezien van zijn ploeg. "Zeker zonder bal was het heel goed", zei de coach in Het Nieuwsblad.

De Duitser die deze zomer aantrad in Genk benadrukte dat er nog veel afwezigen waren bij zijn ploeg. "Vergeet niet dat we nog verschillende belangrijke spelers missen en we amper vier weken voorbereiding achter de rug hebben", klonk het. 

Gezien die omstandigheden speelde Genk heel behoorlijk vond Fink. "Als je op die manier de bal kan opeisen en doelkansen kan creëren, zonder iets weg te geven, dan moet dat de spelers vertrouwen geven naar de volgende weken toe."

Een doelpunt voor rust had alles gemakkelijker gemaakt. Konstantinos Karetsas kreeg twee grote kansen, maar kon ze niet verzilveren. "Bij 1-0 had Standard zijn egelstelling moeten verlaten. Dat had ons, met de snelheid in onze ploeg, veel extra ruimte gegeven. Nu bleef het opboksen tegen een laag blok", stelde de coach dan toch ontgoocheld vast.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.