Wedstrijdverslag KRC Genk - Standard

Ook KRC Genk en Standard beginnen seizoen met povere match

28 juli om 15:22
Laatste update: 28 juli om 15:22

Alweer een doelpuntloos gelijkspel in de eerste speelronde van de Jupiler Pro League. Ook KRC Genk en Standard schotelden de fans deze zonnige zondagmiddag een vrij povere partij voor.

Beide coaches brachten een jeugdige ploeg aan de aftrap in de Cegeka Arena. De doelmannen van beide ploegen waren zelfs tieners met Mike Penders (18) bij Genk en Matthieu Epolo (19) bij Standard.

Al na vier minuten probeerde Marko Bulat het met een verrassende vrijschop van net over de middellijn, Penders moest gelijk alles uit de kast halen om een wereldgoal te voorkomen.

Genk had daarna de meest aanvallende intenties, maar tot veel meer dan balbezit leidde dat niet. Beide ploegen probeerden nog eens van afstand, maar Alieu Fadera (Genk) en Isaac Price (Standard) hadden het vizier niet op scherp gezet.

Halverwege de eerste helft was er dan de eerste grote kans van de match. Fadera stuitte nog op Epolo en in de herneming leek Konstantinos Karetsas niet te kunnen missen, maar Standard-verdediger Henry Lawrence verrichtte een heldendaad op de doellijn.

Bij Genk moest Ken Nkuba tien minuten voor rust de strijd staken met een liesblessure. Yira Sor nam zijn plaats in. Vlak voor de pauze kreeg Karetsas opnieuw een uitstekende kans, maar ditmaal voorkwam de doelpaal een treffer van de Griek. De ploegen gingen zodoende rusten met 0-0.

Vlak na rust leek Soufiane Benjdida Standard vanuit het niets op voorsprong te zetten, maar zijn feestje duurde niet lang. De arbitrage had terecht buitenspel geconstateerd. Genk ging daarna door waar het gebleven was: met aanvallen. Jarne Steuckers’ poging leek veelbelovend, maar David Bates kon nog tussenkomen.

Standard zette daarna vooral in het fysieke gedeelte een tandje bij. Het kwam aanvoerder Aiden O'Neill en Bulat op een gele kaart te staan. Het fysieke spel van Standard werkte, Genk kon in het vervolg niet meer tot kansen komen en dus bleef het doelpuntloos in de Cegeka Arena.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.