Club Brugge en Olympiakos zijn akkoord over Yaremchuk

UPDATE: Yaremchuk wordt al gespot bij zijn aankomst in Griekenland

29 juli om 10:29
Laatste update: 29 juli om 10:29

Club Brugge en Olympiakos hebben een overeenkomst bereikt over de transfer van Roman Yaremchuk, meent transferjournalist Sacha Tavolieri. Naast de Griekse interesse was er ook interesse van het Turkse Trabzonspor, maar Yaremchuk geeft de voorkeur voor Griekenland.

Yaremchuk is teruggekeerd bij Club Brugge nadat de spits verhuurd werd aan het Spaanse Valencia. De Oekrainer heeft geen toekomst bij Blauw-Zwart en is nu onderweg naar Olympiakos, dat vorig jaar de Conference League won. Bij de Grieken kan Yaremchuk een contract voor vier jaar tekenen. 

De overgang van Yaremchuk van Club Brugge naar Olympiakos is volgens Tavolieri erg dichtbij. De medische testen van de spits staan voor maandag ingepland. Volgens transfermarkt heeft Yaremchuk een transferwaarde van 3.5 miljoen euro.

Yaremchuk wist eerder bij KAA Gent indruk te maken in de Jupiler Pro League. De Buffalo’s verkochten Yaremchuk in 2021 voor 17 miljoen euro aan Benfica. In 2022 nam Club Brugge de spits van Benfica over voor ook 17 miljoen euro. Het is nog de vraag hoeveel geld Yaremchuk Club Brugge gaat opleveren. Zijn contract bij Club Brugge loopt in de zomer van 2026 af.

UPDATE: Tavolieri geeft aan dat Club Brugge 5 miljoen euro ontvangt voor Yaremchuk van Olympiakos.

Yaremchuk is aangekomen in Griekenland. Hij werd door een lokale journalist op de luchthaven gespot.