Christian Lattanzio na RSC Anderlecht 1-0 STVV

Lattanzio na late treffer RSC Anderlecht: "Dankzij een clevere ballenjongen"

28 juli om 12:09

STVV ging zaterdagavond op bezoek bij RSC Anderlecht. Lang leek de wedstrijd in een scoreloos gelijkspel te gaan eindigen, maar in extremis kon Mario Stroeykens toch nog de 1-0 binnenleggen. STVV-coach Christian Lattanzio baalde na afloop, al was hij ook fier op zijn team. 

STVV pakte uit met een laag blok, om de aanvalsgolven van RSCA op te vangen. "In wedstrijden als deze groeit de doelman vaak uit tot man van de match, maar Jo (Coppens, red.) had amper werk op te knappen", citeert Het Belang van Limburg de Italiaan. "Dat betekent dat we controle hadden."

Desondanks ging het in extremis toch nog mis. Het winnende doelpunt van Stroeykens viel echter na een inworp die dichter bij het doel van STVV genomen werd, dan waar de bal effectief over de lijn was gegaan. "De spelers die op het veld stonden hebben hun taken perfect uitgevoerd. Daarom is het eens zo frustrerend dat we op het einde nog een doelpunt slikken… dankzij een clevere ballenjongen", klonk het bij Lattanzio. 

Ondanks de nederlaag is de Italiaan tevreden met de prestatie van zijn team. "Ik zag veel veerkracht bij mijn spelers, op deze basis kunnen we voortbouwen", aldus Lattanzio. 

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.