Hayen na doelpunt Mechelen tegen Club Brugge

Hayen na doelpunt Mechelen tegen Club Brugge: “Mag niet op dit niveau”

27 juli om 13:02
Laatste update: 27 juli om 13:28

Nicky Hayen, de hoofdtrainer van Club Brugge, blikt terug op het 1-1 gelijkspel tegen KV Mechelen. In het Jan Breydelstadion kwam Club Brugge op voorsprong, maar zag het Malinwa toch nog langszij komen. Hayen vertelt over het optreden van zijn formatie en gaat dieper in op het tegendoelpunt dat Blauw-Zwart moest slikken.

Hayen vindt dat Club Brugge goed begon tegen Mechelen. “We begonnen nochtans goed, met hoge druk en hoge balrecuperatie. Maar dat hebben we niet lang genoeg volgehouden, waardoor zij beter in hun spel kwamen”, deelt de hoofdtrainer van Club Brugge via de officiële kanalen.

Hayen geeft aan waar het volgens hem aan ontbrak bij Club Brugge tegen Mechelen. “Op bepaalde momenten, als de opbouw vlot gebeurde en er verticaal werd gespeeld, kon je zien dat we heel wat kansen creëerden. Maar qua efficiëntie en intensiteit was het niet voldoende. De duels en de tweede bal waren vaker voor hen, dus dat moeten we bijschaven”, aldus Hayen.

Tot slot blikt Hayen ook terug op het tegendoelpunt. Aanvoerder Hans Vanaken werd voorbij gespeeld door Peter Nosa Dahl die vervolgens een assist gaf op Patrick Pflücke. “Tijdens de rust hebben we dan ook wat aanpassingen gedaan. We kwamen daarna ook op voorsprong, maar vergaten door te duwen. Bij het doelpunt dat we slikken, verdedigden we te kinderlijk. Dat mag op dit niveau niet gebeuren. Tijdens het laatste kwartier drukten we ze weg, maar speelden we te vaak overhaast”, besluit Hayen.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.