Vanaken trekt boetekleed aan bij Club Brugge na Mechelen

Vanaken trekt boetekleed aan bij Club Brugge: “Neem die volledig op mij”

27 juli om 10:32

Hans Vanaken, de kapitein van Club Brugge, baalde stevig na het 1-1 gelijkspel tegen KV Mechelen. De aanvoerder van Blauw-Zwart trok zelf ook het boetekleed aan nadat hij voorbij gespeeld werd waaruit Malinwa de gelijkmaker kon maken.

Vanaken had de start van zijn tiende jaargang bij Club Brugge anders voorgesteld. “Ons spel was zeker niet slecht. Tot aan de 1-0 speelden we heel goed en kregen we kansen. Na die voorsprong zakten we wat in en dat zorgde voor het tegendoelpunt. Onze reactie daarop was terug goed, maar dan moet je ook wat geluk hebben. De lat, een been en de keeper stonden in de weg”, deelt Vanaken via de officiële kanalen van Club Brugge.

Vanaken wil niet panikeren bij Club Brugge na het gelijkspel tegen Mechelen in de Jupiler Pro League. “Er zijn wat jongens later bij de groep gekomen. De komende weken moeten we nog wat meer werken op automatismen en zijn er zeker nog een aantal zaken die beter kunnen. Het komt zeker goed met dit Club Brugge”, aldus Vanaken.

Tot slot gaat Vanaken ook nog dieper in op de gelijkmaker van Mechelen tegen Club Brugge. Petter Nosa Dahl wist Vanaken aan de achterlijn te passeren, waarna Mechelen op gelijke hoogte kon komen. “Ik neem die volledig op mij. Op het moment van de actie stond ik stil en kon ik niet op tijd reageren. Hij mag echt niet voorbij mij gaan”, besluit Vanaken.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.