Simic over contract Jan Vertonghen bij RSC Anderlecht

Simic blij met contractverlenging Vertonghen: "Kan hier mijn vader worden"

27 juli om 12:17

Zaterdagavond neemt RSC Anderlecht het op tegen STVV. Nieuwkomer Jan-Carlo Simic zit meteen in de selectie en kan eigenlijk ook meteen in de basis verwacht worden. Hij voelt zich naar eigen zeggen al erg thuis bij paars-wit en is daarnaast heel tevreden met de contractverlenging van Jan Vertonghen.

De integratie van Simic verloopt blijkbaar erg vlot volgens de centrale verdediger zelf. "Ik voel me na twee dagen al helemaal thuis", zegt hij in Het Nieuwsblad. " Ik werd meteen opgenomen in de whatsapp-groep, praat met iedereen, er is een goeie klik met de trainer."

De aanwinst van RSC Anderlecht voelt zich naar eigen zeggen meteen klaar om te starten tegen STVV. "Ik voel me fysiek en mentaal 100 procent klaar", aldus Simic. "Ik begon de voorbereiding met AC Milan op 7 juli en daarvoor volgde ik ook vier weken lang mijn individueel programma. Als de coach me nodig heeft, sta ik er."

Samen met Jan Vertonghen moet hij het nieuwe centrale duo gaan vormen achterin. Daar is Simic erg tevreden mee. "Ik volgde alles een beetje en toen Jan een nieuw contract ­tekende, dacht ik: ideaal voor mij. Hij kan hier mijn vader in de kleedkamer worden met al zijn ervaring", klinkt het. 

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.