"Coucke heeft KV Oostende achtergelaten met molensteen rond de nek"

26 juli om 13:16

De juridische strijd tussen Marc Coucke en de stad Oostende is nog niet afgelopen. Coucke neemt het niet dat de stad het stadion in bezit heeft genomen, want één van de tribunes is van zijn bedrijf.

KV Oostende heeft jarenlang erfpacht betaald voor die tribune, maar de stad Oostende claimt nu het volledige stadion. Coucke trok naar de rechtbank van eerste aanleg, maar die verklaart nu dat het onbevoegd is. De zaak wordt doorverwezen naar de ondernemingsrechtbank, weet Het Nieuwsblad.

"Het faillissement was voldoende om de erfpacht op te zeggen", pleitte advocaat Dominique Blommaert een week eerder al. "Door die hoge huur heeft Coucke trouwens de ploeg achtergelaten met een molensteen rond de nek. Hij heeft het faillissement in de hand gewerkt. Dan moet hij nu niet meer komen klagen dat hij zijn investering niet kan recupereren."

Coucke en zijn NV Stadion is duidelijk niet akkoord met die uitleg. De ondernemingsrechtbank zal nu een oordeel moeten vellen. 

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.